петък, 2 януари 2015 г.

Баница (с новогодишни късмети)


  Млечна Баница
(с новогодишни късмети)


Разбира се , тази баница не е необходимо да се прави само за Нова Година, защото е страхотно вкусна, но аз реших да я направя именно по този повод и понеже за мен са важни традициите, замених "книжните" късметчета, с традиционните от дрян.
Баницата я видях в една от кулинарните групи и е по рецепта на Ани Шакарян.







Необходими продукти:

1 пакет фини кори за баница от 400г
300г. твърдо краве сирене
3 яйца от най-големия размер
500 мл. прясно мляко
125г. краве масло


Начин на приготвяне:
В тавичка се нареждат 2 кори за баница, след това се натрошава сирене, отново се слагат 2 кори и така докато свършат корите .
Нарязва се на парчета и по края между тавата и баницата и между разрязаните парчета  с помощта на лъжица се разпределя разтопеното масло.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и се залива баницата.
В предварително загрята фурна на 180 градуса се пече до златисто.
След като е готова се напръсква леко с вода и се покрива с кърпа за 10-15 мин.














Източник: Вкуснотека

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...