четвъртък, 17 април 2014 г.

Руска салата

    Руска салата





Необходими продукти: 


200г. шунка или друг мек колбас, 
2 средни моркова, 
5-6 средни на големина стерилизирани кисели краставички,
 малка консерва грах, 
3-4 средни картофа, 
200г. майонеза
2 с.л. с връх гъсто кисело мляко  (за да не е мазна салатата иначе се слага само майонеза), 
сол, черен пипер.




Начин на приготвяне: 


Картофите и морковите се нарязват и се слагат да се варят в подсолена вода. 
Ако използвате пресен или замразен грах се слага и той. 
Трябва зеленчуците съвсем леко да хрупат за да не станат на каша,когато се разбъркат с останалите компоненти.
 Като се сварят се охлаждат и чак тогава се прибавят към всички останали продукти.
Майонезата и киселото мляко се разбъркват в купа докато се смесят напълно.
Киселите краставички се нарязват на кубчета и се отцеждат от излишната течност,която съдържат. Шунката също се реже на кубчета.
Прибавят се към майонезата










Прибавят се и зеленчуците , разбърква се всичко много добре и се овкусява със солта и черния пипер.
Оставя се за 30 мин. в хладилник да се охлади и е готова за сервиране!
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...